Logo
136034.775×400
PET_2661
PET_2646
PET_2645
136034.775×400
PET_2661
PET_2646
PET_2645

Leírás

A bundás kenyér tojásban forgatott és olajban kisütött kenyérszeleteket jelent. A tojást fel kell verni, enyhén sózni; egy kevés tej is keverhetõ bele. Lehet keverni bele apróra vágott szalonnakockákat vagy sonkakockákat is, fűszerként pedig az õrölt fekete bors és a paprika is sokszor szóba kerül. A kenyérnél elõny, ha szikkadt, kissé száraz, de még szeletelhetõ. A kenyérszeleteket meg kell mártani a tojásban, utána kevés forró olajban kisütni. A kenyér kb. egy perc alatt megsül, mikorra a „bunda” aranybarna színt kap. Lecsöpögtetés után melegen tálalják.

Magyarországon közismert reggeli étel, fokhagymával, tejföllel és sóval is szokás fogyasztani. Egyéb feltétekkel, például sajttal vagy sonkával is ízesíthetõ. A pikáns ízek kedvelõi mustárral is megkenhetik. Mivel erõsen olajos, javallt citromos teával fogyasztani, mert a savanyú folyadék segít megemészteni a zsiradékot. Akár lekvárral is fogyasztható. A bundás kenyér fõleg a gyerekek kedvelt étele, de legelterjedtebb változatának meglehetõsen magas zsírtartalma miatt számos háztartásban nem tették a rendszeres étkezés részévé.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Hentes sajttal, sonkával töltött bundás kenyér box”

Kedves Vendégeink! Az online rendelésünk a weboldalon egyelőre szünetel. Online megrendeléshez egyelőre használja a Netpincér vagy a Wolt rendszerét. Köszönjük! Bezárás