Logo
PET_2626
PET_2661
PET_2646
PET_2645
PET_2626
PET_2661
PET_2646
PET_2645

Leírás

A fasírt vagy fasírozott vagy vagdalt az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsétel. Fűszerekkel ízesített, tojással és vízben áztatott zsemlével egybegyúrt, általában vagdalt sertéshúsból, illetve darált sertéshúsból készített, kisebb-nagyobb húspogácsa. Magyarországon olajban vagy zsírban sütik, de a világ más tájain roston vagy grillezve is készül.

Magyarországon sokféleképpen nevezik, vagdalt, húspogácsa, hamburger néven is ismerik ezt a többnyire apróra vágott vagy ledarált, sertés-, marha- vagy pulykahúsból készült ételféleséget. Az egyik legnépszerűbb feltét fõzelékekhez.

A fasírtnak számtalan változata van, mérete a diónyitól, akár a klasszikus, darált húsból készült “egybefasírt”, azaz a Stefánia vagdalt méretéig terjed, ami egy egyben sütött hosszúkás fasírt rolád, gyakran “õzgerinc” sütõformában sütve, a szorosan egymás mellé és a fasírtmassza közepébe helyezett fõtt tojásokkal.

A vagdalt elnevezést sokan azzal magyarázzák, hogy az ételhez szükséges húst régen nem darálták meg, hanem kisebb darabokra, cafatokra vágták, vagdalták, és így készítették a húsmasszát. Mások véleménye szerint – ellentétben a fasírttal – nem kisebb húspogácsákat készítettek az összegyúrt alapanyagokból, hanem egyben megsütötték, és aztán vékony szeletekre felvágva tálalták.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “Hentes fasírt box”

Kedves Vendégeink! Az online rendelésünk a weboldalon egyelőre szünetel. Online megrendeléshez egyelőre használja a Netpincér vagy a Wolt rendszerét. Köszönjük! Bezárás